Jag hoppas kunna inspirera andra att börja jaga med sin Barbet. Den otroliga jaktlust jag har fått förmånen att få uppleva med både Lexi och Luna är magisk. De söker av marken framför mig i zick zack med bra fart och lagom avstånd från mig. De är otroligt följsamma och byter jag riktning tar det inte lång stund innan de åter söker framför mig.

För mig är det viktigt att mina hundar känner att vi samarbetar och att vi är ett team. Jag vill uppnå känslan att de får ut något av att samarbeta med mig. Tex om jag ger ett handtecken som uppmanar till att söka ut i en viss riktning så ska hunden tänka "Tack för tipset!" i stället för att lyda för lydandets skull. Då kommer man till en annan nivå, där samarbete och glädje präglar jakten. Prestige hör inte hemma varken på jakt eller hundträning!

Det är ju faktiskt hunden som har mest koll på läget under jakten med sitt luktsinne och sin hörsel som vi människor inte ens kommer i närheten av. Därför är min största uppgift att läsa av min hund och lita på henne. Då blir det alltid en intressant jaktdag!

Jag använder endast handtecken som signal under jakt. Någon enstaka gång använder jag visselsignal. Att jaga fågel med stötande hund kräver att man nästintill ljudlöst tar sig fram i skogen eftersom hunden jagar så nära föraren ( ca 20-50 meter framför).

Hunden stöter upp fågeln i luften och som jägare får man hela tiden vara beredd.

Det är en spännande jaktform i nära samarbete med sin hund.