Lexi ( Himlings Precious Opal)

 

Född: 2016-08-19

Mankhöjd: 51 cm

Vikt: 16 kg

BPH med skott 

Godkänt anlagsprov viltspår

Ett 1:a pris i öppenklass viltspår

Ett 3:e pris i öppenklass viltspår

Godkänd eftersökshund

HD: A/A

ED: 0/0

DNA-testad: Ej bärare av von Willebrands

Ögonlysning 2020-04-27: ua 

Stötande fågelhund som jag skjutit både tjäder, orre, ripa och järpe för. 

Tidigt jaktintresse. Stötte till min stora glädje sina första ripor vid 4 månaders ålder på en vanlig "valprunda" i skogen.

Första skjutna fågeln för henne efter fint jobb vid 15 månaders ålder.

 Testad på radiostyrd björn och älg. Hon skällde ståndskall på båda. Har även ställt ko och kalv ( älg) vid ett tillfälle vid 14 månaders ålder. Nu har hon dock helt övergått till fågeljakt.

Lexi är en Barbet med en tydlig av- och påknapp. Ute är det full fart, men så fort hon kommer in igen är det vila som gäller. 

Hon gillar att leka med andra hundar. Vilken aktivitet man än presenterar för henne tar hon sig an uppgiften med stor glädje! Det bästa hon vet är att jaga, dra mig på skidor, fjällvandra, åka skoter och båt. När vi är inne vill hon vara nära. Står jag och lagar mat ligger hon tex gärna på mina fötter. Det gäller att se upp så man inte snubblar på henne 🙃 

Det jag gillar mest med henne är hennes jaktlust och följsamhet i skogen, positiva inställning till livet, att hon vill vara med mig vad jag än gör, att hon är trygg i alla miljöer vad som än händer, att hon går bra ihop med hundar och att hon är lugn och sansad när hon hälsar folk välkomna i hallen.