Om kenneln:

I nuläget består min uppfödning av:

Lexi ( Himlings Precious Opal). Född 2016-08-19. Hon är min vän i vått och torrt. Vi jagar, vandrar, åker skidor, fiskar, åker snöskoter, myser och spenderar i princip all vaken tid tillsammans.

Luna (Skogsviddernas Luna). Hon är född 2021-03-30 och är dotter till Lexi. Jag hoppas att hon ska utvecklas och bli en lika hängiven jägare som sin mor. Hon är en lättlärd unghund som är relativt lugn inne. Utomhus däremot är det full fart framåt som gäller!

Mitt största mål med min uppfödning är att föda upp friska hundar med bra mentalitet som håller både fysiskt och mentalt för det liv och den uppgift som ägarna väljer åt sin hund. De ska både klara av att jobba självständigt och lösa uppkomna situationer under tex jakt och samtidigt ha ett mycket nära samarbete med sin ägare.

Många Barbeter gillar apportering på land och i vatten, viltspår, agility, Nose work, lydnad, rallylydnad och jakt som stötande hund på småvilt.

Att ha en sund kroppsbyggnad och en stabil mentalitet är viktigt för en aktiv hund med många järn i elden.

Det viktigaste för mig som uppfödare är att valparna hamnar i aktiva hem där hunden får vara en del av familjen och få utlopp för sin rörelseglädje på något sätt. Det finns många olika aktiviteter som passar en Barbet. Allt ifrån de dagliga promenaderna, till lite mer utmanande strapatser som längre vandringar, skidåkning, jakt eller agility.

Jag skulle bli oändligt tacksam om du som valpköpare röntgar hundens höfter och armbågar samt går ett BPH med din hund. Allt för att jag som uppfödare ska kunna utvärdera mitt avelsarbete och för att alla vi uppfödare av Barbeter även i fortsättningen ska kunna avla på friska och sunda hundar.

Jag lovar inte bort valpar som inte är födda, men man kan höra av sig så sätts ni upp på en intresselista. När valparna är födda och hunnit bli några veckor och jag ser att de mår bra hör jag av mig. Då får ni besked om ni får en valp, men inte exakt vilken. Jag vill att de blir ca 6-7 veckor först så jag kan matcha ihop personligheten på valpen med vilken typ av hem valpen ska bo i.

Jag får ofta frågan om man ska välja en tik eller hane. I vissa raser kan skillnaden mellan tikar och hanar rent temperamentsmässigt vara stor. Jag upplever att detta inte är lika uttalat hos Barbeter. Både hanar och tikar blir lika tillgivna sina ägare och är lätta att ha med sig i alla möjliga miljöer. De är väldigt stabila hundar som oftast kommer bra överens med andra hundar och djur.

Valparna säljs tidigast vid 8 veckors ålder och är då registrerade i SKK, veterinärbesiktade, chipmärkta, vaccinerade och avmaskade. 

De är då vana vid att bli hanterade ( kloklippning, ögon/öronkoll, borste och tandborste).

De kommer även att ha åkt bil, fått skogsvana, träffat människor utanför familjen, sett kor och hästar, träffat höns och kaniner samt börjat träna inkallning.